Skip links

Forum zapošljavanja mladih 2.0

Forum zapošljavanja mladih 2.0
je događaj koji je po drugi put ove godine
postavio mlade u centar dešavanja
i pružio im priliku da se, kroz dve poslovno-informativne tribine
i dva paralelna seta interaktivnih praktičnih radionica,
upoznaju sa procesom zapošljavanja u modernim kompanijama, zbr>kao i da saznaju korisne informacije vezane za procese regrutacije
i selekcije kandidata pri prijavi za posao.

Pogledajte video sa foruma

U holu Centralne zgrade Univerziteta, Forum zapošljavanja 2.0 pratio je i Sajam organizacija na kom su učesnici foruma mogli da se informišu o 13 omladinskih organizacija, njihovom radu i programima. Organizacije koje su učestvovale na Sajmu su : Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu, Evropski Omladinski Centar Vojvodine, Poslovi za mlade, Savez Studenata Pravnog Fakulteta u Novom Sadu, Nevladina organizacija “Carpe Noctem”, JCI Novi Sad, Savez studenata Medicinskog fakulteta Novi Sad, Udruženje građana Novi Sad, EESTEC LC Novi Sad , Spirit of Youth – Novi Sad, YouthFEST, Student ombudsman UNS i UMNI Novi Sad. Pored toga, predstavnici kompanije Delta Holding, kao i Visoke poslovne škole su takođe prezentovali svoje programe i aktivnosti zainteresovanim studentima.

 Pored toga, panel diskusija, “Karijera u kreativnoj industriji”, sa influenserima regiona, je omogućila deljenje znanja i prenos primera dobre prakse.

Podršku u realizaciji radionica pružile su nam kompanije Continental iz Subotice i DELTA HOLDING iz Beograda, ali i Regionalna Razvojna Agencija Bačka i predavač Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu i konsultant u oblasti menadžmenta ljudskih resursa – Ivana Jošanov-Vrgović.

U drugoj  polovini agende održan je panel sa temom „Karijera u kreativnoj industriji”, na kom su panelisti govorili o terminu “influenser” kao legitimnom zanimanju, kao i o građenju karijere putem online medija. Učesnici ovog panela su bili Nemanja Arsić, Dušan Srbljak, Jelena Radović, Aleksa Mijić, Dušan Vuković i Aleksandar Stojanović.

Galerija fotografija