Skip links

Javni konkurs za finansiranje projekata podrške sprovođenju omladinske politike za 2023. godinu - Društvo podvodnih aktivnosti „Sombor“

Javni konkurs za finansiranje projekata podrške sprovođenju omladinske politike za 2023. godinu – Društvo podvodnih aktivnosti „Sombor“

Društvo podvodnih aktivnosti „Sombor“ je tokom jula meseca realizovalo projekat pod nazivom „Mladi volonteri u kriznim situacijama“.

Oblast delovanja projekta je volonterizam i mobilnost mladih. Projektom je predviđeno osposobljavanje mladih da pravilno i bezbedno postupaju u kriznim situacijama nastalim usled prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda – poplave. Kroz radionice je obuhvaćeno je 8 mladih muškaraca i 8 mladih devojaka, prosečne starosti 22 godine. Partner na projektu je bio DPA „Apatin“ koje je dostavilo deo neophodne opreme za realizaciju projekta.

Iz udruženja navode da pri realizaciji nisu imali problema. Takođe, navode da je urbani način života uslovio da se mladi samo kroz ovakve i slične akcije upoznaju sa nekim osnovnim potrebama u životu.

Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.