Skip links

Javni konkurs za finansiranje projekata podrške sprovođenju omladinske politike za 2023. godinu – Udruženje građana “Moje parče Evrope”

Udruženje građana “Moje parče Evrope”, od juna do septembra meseca, realizovalo je projekat pod nazivom “Leto u Banatskom Dvoru – 2023”. Oblast delovanja ovog projekta je aktivizam i slobodno vreme mladih. Projekat je u celosti relizovan u Banatskom Dvoru, opština Žitište.

Cilj projekta je bio da se mladima pruži prilika da svoje slobodno vreme provedu na nešto drugačiji način, sa ostvrtom na sport kao važan i bitan deo svakog čoveka. Obuhvaćeno je nekoliko sportskih aktivnosti, kao što su: basket 3×3, mali fubal, pecanje, stoni tenis, badminton i drugi. Učešće je uzelo 250 mladih, prosečne starosti 25 godina, od kojih su neki pripadnici ugroženih populacija (romi, izbeglice i socijalno ugroženi). Ukupan broj mladih koji su učestvovali u realizaciji aktivnosti iznosi 17, od kojih su 3 osobe socijalno ugrožene.

Iz udruženja navode da nisu imali problema pri realizaciji projekta, osim što su imali manji broj prijavljenih ekipa u malom fudbalu, u odnosu na očekivani broj. Izjava nekog od učesnika: “Prelepo leto u našem Banatskom Dvoru sa puno sadržaja i događaja. Puno mladih u parku, sa energijom. Zaista prelepo leto.”

Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.