Skip links

Citaro

Promocija Učeničkog preduzeća “CitAro” i njihovih proizvoda

Promocija učeničkog preduzeća “CitAro” i njegovih proizvoda je održano u kafe klubu “Portal” u Novom Sadu 12. marta. 2023. godine. Nači mladi gimnazijalci su javnosti prezentovali ideju i misiju preduzeća, kao i same proizvode.

Ulje koje se koristi za osveživanje prostora kreirano je od pažljivo biranih prirodnih komponenata sa mirisom citrusnih nota. Ovaj proizvod je namenjen svima koji provode dugo vremena u zatvorenom prostoru.

Pored misije da ulepša prostor i ispuni naše čulo mirisa, ovaj osveživač vazduha ima snagu da otera komarce i insekte iz našeg doma ili kancelarije!

Ideja za kreiranje ovog preduzeća i njegovih proizvoda je nastala nakon što su naši mladi učenici sedeli u kafiću i primetili da konobari nakon ceđenja voća bacaju njihove kore, koje bi zapravo mogle da se iskoriste za kreiranje predivnih mirisa.

Učenici su svoju ideju prijavili na takmičenje za učenička preduzeća. Svoje mirise, kreirali su u školskoj laboratoriji, ali proizvodnja na veće količine im za sad predstavlja izazov.

Na svojoj promociji proizvoda, mladi preduzetnici su izneli četiri vrste mirisa, od kojih je publika izabrala dva sa kojima će se učenici takmičiti na ovogodišnjem takmičenju za učenička preduzeća. Cilj učeničkog preduzeća “CitAro” jeste da naprave revoluciju na tržištu osveživača vazduha.

Evropski omladinski centar Vojvodine će nastaviti da razvija i pomaže omladinska i učenička preduzeća.