Skip links

Organizuj se za zajednicu

Evropski omladinski centar Vojvodine realizuje projekat “Organizuj se za zajednicu“ , koji će sprovoditi u 2018., 2019. i 2020. godini u okviru implementacije programa i aktivnosti definisanih aplikacijom Grada Novog Sada, Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019. godine  (OPENS 2019) koji je Vlada Republike Srbije proglasila projektom od nacionalnog značaja.

Naš projekat je deo programa jednog od stubova aplikacije OPENS 2019 programa, koji ima za cilj da animira mlade ljude koji nisu pristalice, niti aktivisti organizacija civilnog društva, da se informišu i postanu aktivni u svojoj lokalnoj zajednici. Aktivnosti se realizuju kroz radionice u udaljenim i ruralnim predelima oko najmanje razvijenih područja Vojvodine, koje sprovode omladinski radnici.

Aktivnostima našeg projekta planiramo da obuhvatimo ukupno 1350 mladih, starosne dobi od 15. do 19. godine života, koji nisu članovi, niti aktivisti organizacija civilnog društva, da se informišu i postanu aktivni u lokalnoj zajednici, a koji žive i borave na teritoriji opština u Vojvodini. Plan nam je održavanje 90 radionica, sa po 30 učesnika u 45 opština u Vojvodini koje ćemo posetiti za vreme trogodišnjeg projekta, kako bismo mlade motivisali I osnažili za participaciju u životu lokalne zajednice.

Galerija fotografija